Ingredienser
· 6 æg
· 5 dl kokossukker
· 30 dråber anisolie
· 1 tsk himalayasalt
· 1 tsk bagepulver (natriumbikarbonat)
· 3 dl mandler
· 3 dl hasselnødder
· 10 dl hvedemel
Alternativ melblanding
· 3 dl græskarkernemel
· 3 dl boghvedemel
· 1 dl mandelmel
· 1 dl kokosmel
· 1 dl chiafrø
· 1 ½ dl hampefrø
· 1 ½ sesammel
Æg og kokossukker piskes sammen i en skål
Forvarm ovnen til 200 grader
3 dl hasselnødder lægges på en bradepande i ovnen og ristes i 10 minutter
3 dl mandler lægges ved siden, på samme bradepande og lunes for bedre smag i 10 minutter
Efter 10 minutter tages nødderne ud af ovnen og mandlerne lægges til sidde. Tag nu de ristede hasselnødder og nulre dem i et klæde så skallen kommer af – hak herefter mandler og hasselnødder og tilsæt til æggemassen.
Til den samlede masse tilsættes 1/2 tsk himalayasalt, 1 tsk bagepulver samt 20 dråber anisolie – melet kommes i under omrøring.
Dejen sættes i køleskabet natten over, så den er mindre klistret at arbejde med og let at forme.
Dejen formes til 3 flutes der lægges i fryseren i minimum en time.
Således er dejen gennemkold inden i og bliver mindre bagt – dette for at opnå en ydre og mere delikat sprødhed samtidig med en sejhed i krummen.
Flutes pensles med æg og bages ved 190 grader i 15-20 minutter – hold øje med bagværket så det ikke bliver for mørkt!
Flutes afkøles helst natten over i fryser
Nu er dine flutes endelig klar til at skæres i smalle skiver på skrå og bages en sidste gang på 190 grader i 15-20 minutter.
Biscottikagerne afkøles og nydes til min Vinter Boost te, 1 glas rødvin eller gløgg i denne juletid