Glutenfrie Biscottikager

Ingredienser

·      6 æg
·      5 dl kokossukker
·      30 dråber anisolie
·      1 tsk himalayasalt
·      1 tsk bagepulver (natriumbikarbonat)
·      3 dl mandler
·      3 dl hasselnødder
·      10 dl hvedemel

Alternativ melblanding

·      3 dl græskarkernemel
·      3 dl boghvedemel
·      1 dl mandelmel
·      1 dl kokosmel
·      1 dl chiafrø
·      1 ½ dl hampefrø
·      1 ½ sesammel

Æg og kokossukker piskes sammen i en skål

Forvarm ovnen til 200 grader

3 dl hasselnødder lægges på en bradepande i ovnen og ristes i 10 minutter

3 dl mandler lægges ved siden, på samme bradepande og lunes for bedre smag i 10 minutter

Efter 10 minutter tages nødderne ud af ovnen og mandlerne lægges til sidde. Tag nu de ristede hasselnødder og nulre dem i et klæde så skallen kommer af – hak herefter mandler og hasselnødder og tilsæt til æggemassen.

Til den samlede masse tilsættes 1/2 tsk himalayasalt, 1 tsk bagepulver samt 20 dråber anisolie – melet kommes i under omrøring.

Dejen sættes i køleskabet natten over, så den er mindre klistret at arbejde med og let at forme.

Dejen formes til 3 flutes der lægges i fryseren i minimum en time.

Således er dejen gennemkold inden i og bliver mindre bagt – dette for at opnå en ydre og mere delikat sprødhed samtidig med en sejhed i krummen.

Flutes pensles med æg og bages ved 190 grader i 15-20 minutter – hold øje med bagværket så det ikke bliver for mørkt!

Flutes afkøles helst natten over i fryser

Nu er dine flutes endelig klar til at skæres i smalle skiver på skrå og bages en sidste gang på 190 grader i 15-20 minutter.

Biscottikagerne afkøles og nydes til min Vinter Boost te, 1 glas rødvin eller gløgg i denne juletid